KYLÄLLÄ TAPAHTUU

KORONA-viruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi seuraavien tapahtumien tiedot saattavat muuttua. Ajankohtaista informaatiota tilaisuuksista löydät helpoiten Päijälä - facebook-sivuilta ja kylän ilmoitustaululta.

PAIKKOJA JA TEKEMISTÄ

Kirjasto Pirtillä: Avoinna kesäaikaan 1.4.-31.10 lauantaisin klo 10-13, poikkeus juhannusperjantaina, ja talviaikaan tiistaisin klo 10-13. Kirjastoasioissa voi ottaa yhteyttä Ainoon p. 0405359041. Myynnissä oman kylän julkaisuja. Esim. Leppäkosken kohinaa ja Otteita elämästä.

Kahvila avoinna kirjaston aukioloaikana Pirtillä.

Lauantaitori klo 9-11 sillan kupeessa kesäisin (4.6. – 30.7.)

Riihigalleria: lisätietoja Riihigallerian omilta facebook-sivuilta.

Tiekirkko avoinna kesäisin Päijälän Rukoushuoneella. Tiekirkko avoinna ti-su klo 12.30-17.30.

Lastenkerho heinäkuussa kesätorin yhteydessä Pirtin kentällä 16.7.

Kirjapiiri kokoontuu 8-10 kertaa vuodessa. Luettavat kirjat sovitaan yleensä edellisissä piireissä.

Hyötykasvikerholaiset ovat retkeilleet keväisin joka vuosi eri kohteeseen. Syksyllä kerho päättyy pääosin oman maan tuotteista valmistettuun syyslounaaseen Pirtillä.

Erilaisia kursseja pidetään toiveiden mukaan. Villalankoja on jo värjätty luonnonväreillä. Karjalanpiirakoiden ja pullien leipomiskursseja on kyselty.

Kylän yleinen uimaranta Santapakka sijaitsee Päijäläntien varressa osoitteessa Päijäläntie 57. Uida voi myös kylän kosken yhteydessä olevassa lammessa, jossa on yleiseen käyttöön tarkoitettu laituri.

ELINVOIMAINEN PÄIJÄLÄ 2015-2025 -hanke Saatu tukea Maaseuturahastosta Vesuri-ryhmän kautta. Kyläsuunnitelma nähtävissä kirjastossa. Luontopolku valmistui elokuussa 2021, kun laavu pystytettiin Pirtin pihaan ja bio-wc asennettiin piharakennukseen. Melontareitin ja luontopolun markkinointisuunnitelma valmistunut.

Elinvoimainen Päijälä 10-vuotissuunnitelman viimeinen osio toteutui keväällä 2022, kun yhdistykset ostivat vanhan kyläkaupan tarkoituksenaan kunnostaa siitä yhteinen monipalvelukeskus. Olli Lehdon tukinuittokalusto saa aikanaan arvoisensa paikan rakennuksesta. Paljon muutakin on suunnitelmissa.

Kyläyhdistyksen oma hanke: ”Päijälän Pirtti puhtaaksi” toteutettiin marraskuun 2020 aikana EU-tuella. Pirtin salin ja kahvion seinät ja katot puhdistettiin lasikuulapuhallustekniikalla sekä salin lattia hiottiin ja lakattiin. Lisäksi salin kaminan suojamuuri puhdistettiin, sekä kahvion palomuurit tasoitettiin ja maalattiin.

Mäkimaan Muhku järjestää liikuntapahtumia lähialueilla. Lue lisää Mäkimaan Muhkun sivuilta.

LUE KYLÄN TAPAHTUMISTA

Lue täältä kylän kaikkien yhdistysten tapahtumista ja harrastuksista.

TUTUSTU YHDISTYKSIIN

Kylällä toimii useampi yhdistys, joiden toimintaan voit tutustua tästä linkistä

KYLÄN LUONTOKOHTEET

Päijälän kylässä on paljon kaunista luontoa, jossa liikkua ja seikkailla.