MÄKIMAAN MUHKU

Kannustamassa aktiiviseen elämäntapaan jo vuodesta 1959

LIIKUNTAA KAIKILLE

Päijälän seudulla, molemmin puolin Kuhmoisten ja entisen Längelmäen rajaa, on toiminut 12.4.1959 lähtien urheiluseura Mäkimaan Muhku. Tämän hetken toiminta tosin on varjo entisistä ajoista, jolloin liikettä oli tanhuvilla eri tapaan. Näyttävästäkin historiasta sen verran, että kysymyksessä on varsinainen yleisseura, jonka ohjelmassa on ollut aikojen kuluessa mm. yleisurheilu,hiihto, mäenlasku ja moninaiset pelit erikoisuuksina maahockey ja vesipallo. Mäenlaskusta kannattanee mainita Päijälän kylän puolella sijainnut 30 metrin mäki, jossa mm. talvina 1969-1986 järjestettyihin kansallisiin kisoihin osallistui aina 30-40 kilpailijaa, jopa tulevia kansainvälisiä menestyjiä.

Palloilulajeista keskeisin oli jalkapallo, jossa osallistuttiin 36 kautta Palloliiton Tampereen piirin sarjoihin menestykselläkin. Sarjapeleistä luovuttiin iV-divisioonatasolla 1999.

Kotiseudun väen väheneminen ei ole voinut olla vaikuttamatta toimintaan. Vuosikymmeniä sitten alkaneet Mäkimaan Pitkäperjantain ja Pyhäinpäivän, sekä Päijälän Äitienpäivän juoksu/kävelytapahtumat ovat säilyneet. Samoin kevättalviset vaellukset ja syksyiset pyöräilyt ovat jatkuneet edelleen. Lentopallo- ym. ottelut naapuriseurojen ja –kylien kanssa ovat olleet enemmänkin satunnaisia. Uskollisia jäseniä melkein ympäri Suomen on ollut viime vuosinakin ihan vireimpien aikoje malliin sadan molemmin puolin.

Seuran toiminnan jatkamisen mielekkyydestä on keskusteltu jo vuosia, mutta näyttäisi siltä, ettei se päättynyt vielä 60-vuotispäiväänkään 12.4.2019.

LUE KYLÄN TAPAHTUMISTA

Lue täältä kylän kaikkien yhdistysten tapahtumista ja harrastuksista.

TUTUSTU YHDISTYKSIIN

Kylällä toimii useampi yhdistys, joiden toimintaan voit tutustua tästä linkistä

KYLÄN LUONTOKOHTEET

Päijälän kylässä on paljon kaunista luontoa, jossa liikkua ja seikkailla.