PÄIJÄLÄN KYLÄYHDISTYS

Yhteisöllistä toimintaa Päijälän kylän hyväksi jo vuodesta 1926.

TOIMINNASTA

Päijälän Seudun kyläyhdistys perustettiin alunperin vuonna 1926 nimellä Päijälän Pienvieljelijäyhdistys. Kun maanviljely pikkuhiljaa hiipui, yhdistyksen nimi vaihdettiin nykyaikaisemmaksi vuonna 1996.

Päijälän Pirtti on toiminut vuodesta 1939 yhdistyksen kokoontumispaikkana. 80 vuotta se on palvellut moninaisissa tapahtumissa ja vielä nytkin kerran viikossa kahvila on auki kirjastoaikaan. Pirttiä vuokrataan myös erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Kyläyhdistys järjestää lisäksi erilaisia tapahtumia kylän asukkaille, kuten Laskiaispäivän hernekeittotarjoilu sekä Runon ja suven ilta. Talkootyöt ovat yksi kylää pystyssä pitävä voima. Neste-Ralleissa olemme olleet mukana jo monta vuotta ja siivoustalkoilla saamme pidettyä yhteiset tilat ja ympäristön puhtaana. Neljä kertaa vuodessa pidettävät toripäivät keräävät yhteen ihmisiä naapurikylistäkin.

Hyötykasvikerho on kokoontunut kesäisin kerran kuussa vuorollaan tutustumaan osallistujien kasvimaihin. Kaikkien pihat ovat jo tuttuja, mutta joka vuosi alkukesästä tehdään retkiä lähiseudun puutarhoihin tai puistoihin, kuten Tampereen Ahlmanille tai Oriveden Hörtsänään. Samalla reissulla hankitaan kesän taimet kasvimaalle. Syksyllä valmistetaan oman maan antimista lounas, jota kokoonnutaan Pirtille yhdessä nauttimaan. Noin kerran kuukaudessa kirjapiiriläiset keskustelevat ja arvostelevat kirjaa, joka valitaan yhdessä edellisessä tapaamisessa.

Joka vuosi pyritään pitämään toivottuja kädentaidonkursseja. Ehdotuksia otetaan vastaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan niitä. Vuoden 2018 ja 2019 kursseilla värjättiin villalankoja luonnonväreillä. Kurssien ajankohta ja paikka ilmoitetaan lähemmin ainakin facebook-sivullamme ja ilmoitustaululla.

LUE KYLÄN TAPAHTUMISTA

Lue täältä kylän kaikkien yhdistysten tapahtumista ja harrastuksista.

TUTUSTU YHDISTYKSIIN

Kylällä toimii useampi yhdistys, joiden toimintaan voit tutustua tästä linkistä

KYLÄN LUONTOKOHTEET

Päijälän kylässä on paljon kaunista luontoa, jossa liikkua ja seikkailla.