PÄIJÄLÄN KRISTILLINEN YHDISTYS

Tervetuloa yli 100-vuotiaaseen Päijälän rukoushuoneeseen.

Vuokratoimintaa ja tapahtumia

Päijälän rukoushuone on rakennettu talkoovoimin yli 100 vuotta sitten, kun kylältä oli pitkä matka sekä Kuhmoisten että Längelmäen kirkkoihin. Se vihittiin käyttöön elokuussa 1912. Kylän ensimmäinen koulu toimi myös aluksi viisi vuotta rukoushuoneella. Rukoushuoneen omistaa ja toimintaa ylläpitää sitoutumaton Päijälän kristillinen yhdistys, jonka puheenjohtajana on tällä hetkellä Hannu Lahtinen. Yhdistyksen alkuperäisissä säännöissä sen tarkoitus on ”pitää tarjolla Jumalan sanaa ja toimia kristinuskon hengessä paikkakunnan parhaaksi”, mikä on voimassa edelleenkin.

Rukoushuoneella on vuodessa puolenkymmentä jumalanpalvelusta, joiden toimittamisessa vuorottelevat Oriveden ja Hollolan seurakunnat. Raamattupiirit pyörivät maallikkovoimin joka toinen viikko. Kesäisin rukoushuone on heinäkuun ajan tiekirkkona, jolloin myös kahvio on avoinna kohtaamispaikkana. Samaan aikaan siellä on ollut myös jonkun paikallisen taiteilijan näyttely. Kesällä on muutenkin enemmän tapahtumia, kuten konsertteja ja lasten ohjelmaa. Pyhiinvaellus, elojuhla, kauneimmat joululaulut, kylän jouluvalojen sytytys ja joulukirkko ovat muodostuneet jo perinteiksi.

Satavuotisjuhlaan 2012 ilmestyi Kaija Taivalin kirjoittama historiikki Otteita elämästä. Silloin rukoushuoneeseen tehtiin myös iso remontti. Rukoushuonetta voi vuokrata juhlatilaksi häihin, hautajaisiin, ym. juhliin.

LUE KYLÄN TAPAHTUMISTA

Lue täältä kylän kaikkien yhdistysten tapahtumista ja harrastuksista.

TUTUSTU YHDISTYKSIIN

Kylällä toimii useampi yhdistys, joiden toimintaan voit tutustua tästä linkistä

KYLÄN LUONTOKOHTEET

Päijälän kylässä on paljon kaunista luontoa, jossa liikkua ja seikkailla.